Bemutatkozás

Hamar Lilla integrál szemléletű pszichológus vagyok.

Valamikor a gimnáziumi éveim elején találkoztam először az agykontrollal, és rövidesen elvégeztem a tanfolyamot is. Fellelkesített, micsoda lehetőségek állnak előttünk, ha szeretnénk tenni magunkért és az életünket jobbá alakítani. Visszagondolva ezek voltak az első lépéseim a belső munka és az önfejlesztés útján.

Tizenévesen is biztos voltam abban, hogy emberekkel szeretnék majd foglalkozni. Eredetileg tanárnak készültem, a pszichológiával az egyetemen találkoztam: szerelem volt első látásra. Rövidesen a pszichológia szakon folytattam tanulmányaimat, mára pedig a hivatásommá vált a pszichológia, a lelki segítés.

Hálás vagyok, hogy a Károlin végezhettem az alapképzést abban az időben, amikor Prof. Dr. Bagdy Emőke volt az intézményvezetőnk. Sokat köszönhetek „károlis” tanáraimnak, akik az átadott szakmai szemléletükkel megalapozták a későbbi munkámat.

A lelki egészségen túl egyre inkább érdekelni kezdett a teljes értelemben vett egészség. Előadásokra jártam, olvastam, hogy minél többet megtudjak az egészség mibenlétéről, az egészséges életmódról. A mesterképzést a Debreceni Egyetem egészségpszichológia szakán végeztem, mert érdekeltek testi és lelki egészség összefüggései; és az, hogyan segíthető elő a testi egészség a pszichológiai ismeretek alkalmazásával.

Ken Wilber integrál pszichológiájával az egyetemi éveim alatt találkoztam először. Lenyűgözött, hogy az integrál szemlélet a nyugati pszichológia és a több ezer éves spirituális hagyományok tanításait egy rendszerbe foglalja. Rövidesen az Integrál Akadémia hallgatója lettem, és ezzel egy fantasztikus utazás vette kezdetét intellektuálisan és a belső munka terén egyaránt. Itt ismerkedtem meg  a keresztény misztikával, és a keresztény meditációval, amelynek azóta a gyakorlójává váltam, ill. különböző önismereti módszereket tapasztalhattam meg csoportos és egyéni formában (a legfontosabbak közülük: pszichodráma, transzlégzés, flow csoport, Hellingeri családállítás, szimbólumterápia).

2009-től folyamatosan bővítem szakmai tapasztalataimat: dolgoztam a Szent Margit Kórházban kórházi önkéntesként, az Óbudai Nevelési Tanácsadóban, a Kispesti Pszichiátriai és Addiktológiai Gondozóban, valamint egyéni tanácsadást tartok a hozzám fordulóknak.

Kedves Érdeklődő, Önt is egy önismereti utazásra invitálom– belső munkára, amely olykor nehéz lehet, ám ezzel együtt szép és felemelő; vagy ahogy Márai Sándor írta az élet igazi élményéről: „Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.”

Tanulmányaim

 • Pszichológia BA
  2006-2010, Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi kar
 • Egészségpszichológia MSc
  2010-2012, Debreceni Egyetem Népegészségügyi kar
 • Integrál pszichológia szak
  2009-2012, Integrál Akadémia

Módszerspecifikus képzettségeim

 • 2010-2012, KIP tanfolyam Kácsándi Elvira kiképző pszichoterapeutánál
 • 2012, NLP Practitioner képzés Dr. Hermann Istvánnál
 • 2014- Integratív Pszichoterápiás Egyesület, integratív hipnoterapeuta képzés folyamatban

Egyéb tanfolyamaim

 • Agykontroll tanfolyam
 • Agykontroll Ultra tanfolyam
 • Tanuláskontroll tanfolyam
Hamar Lilla integrál pszichológus